Kirjoitin vuosina 2009 ja 2010 tarinan, joka on jonkinlainen risteytys scifiä, uuskummaa ja historiallista novellia. Se liikkuu kahdessa ajassa ja kertoo 2000-luvun alun miehestä, joka havaitsee värien olevan katoamassa maailmasta sekä naisesta, joka näkee oudon valon Helsingin Keskuspuiston yllä samana päivänä vuonna 1968, kun Vanha ylioppilastalo vallattiin.

Novelli osallistui viime vuonna Nova-kirjoituskilpailuun nimellä ”Revontulet”, pääsi läpi esiraadin seulasta, mutta ei kuitenkaan sijoittunut palkinnoille. Sain ilokseni tarinasta palautetta jo viime kesänä, ja tein palautteen pohjalta tekstiin eräitä muutoksia, joiden toivoin selkeyttävän juonta (en ole varma onnistuinko). Hiotun novellin lähetin uudella nimellä ”Keskuspuiston valot” Portin kirjoituskilpailuun, jossa se onnistui pääsemään loppukilpailuun, mutta ei sen pidemmälle. Uskon jo, ei enempää kilpailuja tälle novellille!
 
Koska kirjoitelma on kuitenkin mielestäni ihan kelvollinen, päätin liittää sen tänne blogiin luettavaksi, sen sijaan, että makuuttaisin sitä kovalevyllä. Se on aika pitkä netissä julkaistavaksi (15 s.), mutta ehkä silti luettavan mittainen.