Aatonaattona kävimme äitini ja pikkuveljeni luona lahjoja vaihtamassa ja syömässä perunoita ja kastiketta. Puhuimme niitä näitä ruokapöydässä. Äitini naureskeli, ettei ole koskaan paistanut joulukinkkua, koska sukulaisten luona sitä on ollut enemmän kuin riittävästi tarjolla. Sen sijaan hänellä ja veljelläni on jo useamman vuoden ollut tapana tehdä jouluna pizzaa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

314303.jpg

Intouduimme puhumaan pizzoista ja pizzapohjien tekemiseen liittyvistä ongelmista (tai siis, minulla on ongelmia tässä asiassa), ja äitini muisti yhtäkkiä, että hänellä on vanha makaronipizzapohjan resepti. Siis mikä?! Pizzapohja, joka tehdään makaroneista?

 

Pienen kaivelun jälkeen resepti löytyikin; se oli liimattuna vanhaan, 1970-luvulla julkaistuun Kotiruoka-keittokirjaan. Samassa yhteydessä oli muitakin viehättäviä vanhoja pizzareseptejä. Harmillista kyllä, ei ole tiedossa mistä lehdestä ja milloin äitini on ottanut ne talteen. Ajoittuvat varmaankin 1970-luvun lopulle tai 1980-luvun alkuun.

 

Joko jouluruoka kyllästyttää? Poimi siis näistä resepteistä vaihtelua välipäivien ruokavalioon. Varoitus: reseptejä ei ole testattu käytännössä!

 

314304.jpg