Lähdemme perjantaina aamuyöllä (tai siltä se ainakin tuntuu!) ystäväni Natan kanssa Amsterdamiin kolmeksi päiväksi. Reissusta tulee varmasti erinomaisen hauska ja taatusti museopainotteinen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olen koonnut jonkinlaisen listan (museot listattu lähes satunnaisessa järjestyksessä) niistä museoista, jotka ehdottomasti haluaisin Amsterdamissa nähdä. Koska reissuun on varattu niin suppeasti aikaa, onkin vielä täysi arvoitus, kuinka monessa listan museoista edes ehdimme poiketa (poiketa=tutustua tiiviisti tuntikausien ajan).

 

Amsterdam Historical Museum

Olisipas sääli jättää väliin kaupungin historiaa esittelevä museo. Vierailu tähän museoon on varmaankin paras tapa hankkia tietoa Amsterdamin vaiheista.

 

Anne Frank House

Minua on peloteltu Anne Frankin talomuseon jonoilla, mutta nythän ei pitäisi olla pahin turistisesonki, eihän? Kolmen päivän reissusta ei kovin montaa tuntia haluaisi jonottamiseen uhrata.

 

Madame Tussaud's Amsterdam

Vahakabinetti! Julkkiksia esittävien vahamallien lisäksi pitäisi museossa ilmeisesti olla myös paljon muuta – ja paljon kiinnostavampaa :) Madame Tussaudin vahakabinettikin kuuluu valitettavasti potentiaalisiin jononmuodostajiin.

 

Tropical museum

Antropologinen museo mainostaa, että siellä voi tutustua moniin eri kulttuureihin maailman kaikilta kolkilta. Kiintoisaa, kiintoisaa :)

 

Allard Pierson Museum Amsterdam

Amsterdamin yliopiston arkeologinen museo pitää sisällään esineitä muinaisesta Egyptistä, Lähi-idästä ja antiikin Kreikasta ja Roomasta. Kuulostaa sinänsä hyvin perinteiseltä arkeologiselta museolta Euroopassa, mutta ainahan voi toivoa jotain virkistäviä pikku yllätyksiä.

 

Museum Vrolik

Myös Museum Vrolik on Amsterdamin yliopiston ylläpitämä museo. Se keskittyy pääasiassa anatomian historiaan. Kuulostaa yhtä aikaa kiehtovalta ja pelottavalta. Mikäli esillä on runsaasti anatomisia näytteitä ja malleja tietää se varmaa pahaa oloa minulle. Toivottavasti näyttelyn pääpaino olisi pikemminkin vanhoissa tutkimusvälineissä.

 

University Museum of Amsterdam

Amsterdamin yliopistomuseo sijaitsee 1400-luvun jälkimmäisellä puoliskolla valmistuneessa rakennuksessa. Varsinaista perusnäyttelyä ei ilmeisesti ole, mutta esillä on suuri joukko muotokuvia. Vaihtuvassa näyttelystä saattaisi löytyä jotain mielenkiintoisempaa?

 

Vain seitsemän museota; listahan vaikuttaa suorastaan kohtuulliselta! Mikäli olemme Natan kanssa lähestulkoon yksimielisiä kiinnostavista museoista, saatammepa ehtiä vierailemaan näissä kaikissa. Kenties joukkoon mahtuisi jokin taidemuseokin, esimerkiksi Rembrandthuis ;)