Loistavaa! Pääsen ensimmäistä kertaa meemeilemään, sillä Nata haastaa bloginsa lukijat vastaamaan musiikkiaiheisiin kysymyksiin. Paha vain, kun en juurikaan kuuntele musiikkia...

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Musiikki on hyvinkin epätärkeä osa-alue elämässäni. Näppäimistön tai kirjan ääressä istuessani kuuntelen yleensä tietokoneen hurinaa – musiikkia kuuntelen vapaaehtoisesti harvoin, ehkä kerran viikossa tai kahdessa (tai kolmessa). Radion kuuntelu tekee minut hulluksi parissa päivässä.

 

  1. Ensimmäinen sinuun kolahtanut laulu jonka pystyt lapsuudestasi muistamaan?

Apua... olen jumahtanut heti ensimmäiseen kysymykseen. Pääni on aivan tyhjä. Pitäisiköhän soittaa äidille ja pyytää vähän muistinvirkistystä?

 

Taidanpa itseasiassa tehdä niin ;)

 

[11 minuuttia myöhemmin]

 

Puhelu oli hyvinkin kiinnostava, mutta totta puhuakseni en edelleenkään muista niitä lauluja, joista äitini kanssa puhuin.

 

Kuulemma meillä ei juurikaan lauluja harrastettu silloin, kun olin lapsi. Lorut olivat keskeisemmässä asemassa. Musiikki, joka kerrostalokämpässämme taustalla pauhasi oli harvemmin lastenmusiikkia. Isäni valtavasta LP-kokoelmasta valikoitui soittolista. Kaikkein eniten pidin kuulemma Ramonesista, jota isäni soitti nukkumaanmenoaikaan nukutusmusiikkina. Kuulemma se rauhoitti minut kaikkein tehokkaimmin. En ole – ainakaan tietoisesti – kuunnellut Ramonesia lapsuusvuosieni jälkeen. Äitini kertoi, että myös Blondien musiikki kuului suosikkeihini, ja siitä pidän edelleenkin. "Löysin" sen uudestaan 1990-luvun lopulla "Maria"-singlen julkaisemisen aikoihin.

 

Kerran kuulemma aiheutin turhautumia äidilleni bussissa, kun aloin suureen ääneen laulaa Kontran laulua Ressu ja Punainen Parooni, jonka sanoituksessa muun muassa "kaksoiskonekivääri purtavaa saa". Kieltämättä kauan sitten unohtunut melodia alkaa nyt soida päässäni.

 

  1. Teinivuosiesi tärkein sävelmä?

Teinivuodet edustavat sitä vaihetta elämässäni, jolloin kuuntelin eniten musiikkia. Green Day:n laulu Longview teki minusta kiihkeän fanin noin vuodeksi. Edelleenkin pidän Green Day:n musiikista. Tämän tunnustaminen julkisesti ei taida olla enää niin epämuodikasta kuin vuonna 1995 ;)


3.   Kappale, joka kertoo jotakin olennaista sinusta sellaisena kuin nykyään olet?

 

Tähän on ihan mahdotonta vastata, sillä en oikeastaan koskaan kuuntele laulujen sanoja. Musiikissa merkitsee ainostaan sävel, eivät sanoitukset.


4.   Kappale, jonka maailmankuva on mahdollisimman kaukana sinusta?

 

Sama vastaus kuin edellisessä kysymyksessä :)


5.   Kappale, josta joskus pidit tavattomasti mutta jota nykyään inhoat?

 

On paljonkin kappaleita, jotka olen kuunnellut "puhki". Tätä tapahtuu hyvinkin usein, sillä pidän lähinnä yksittäisistä lauluista, joita voin kuunnella kymmeniä ja kymmeniä kertoja peräkkäin. Lopulta (ennemmin tai myöhemmin) seuraa tuskastuminen, minkä jälkeen kyseinen kappale on pilalla. En silti voi sanoa, että inhoaisin näitä lauluja; olen vain kyllästynyt niihin.


6.   Kappale, jota joskus inhosit tavattomasti, mutta josta nykyään pidät?

 

Pelkäänpä, että tällaista ei ole koskaan tapahtunut. Pikemminkin on kappaleita, jotka eivät kuulosta aluksi juuri miltään, mutta muutaman kuuntelukerran jälkeen osoittautuvatkin hyviksi.


7.   Nimeä seitsemän kappaletta, joita kuuntelet ja jotka vetoavat sinuun juuri nyt?

 

Nimesin  vaaditut seitsemän kappaletta, mutta oikeastaan voin sanoa kuunnelleeni vain neljää ylintä enemmän kuin muutaman kerran viimeisen 4-5 kuukauden aikana. Ylinnä listalla on eniten kuuntelemani kappale.

 

Poets of the Fall: Overboard

Green Day: Whatsername (ihana!)

Poets of the Fall: Lift (alan jo vähitellen kyllästyä)

Basshunter: Boten Anna (uh, voiko tällaista myöntääkään?)

 

Within Temptation: Angels (kaunista)

RMB: Spring (ihme kyllä en ole tähän kyllästynyt vielä vuosienkaan jälkeen)

Green Day: Misery

 

 

Lisäys 5 minuuttia myöhemmin (kuten huomaatte, olen vielä amatööri meemeilyssä):

 

Haastan tämän blogin lukijat myös vastaamaan ylläoleviin kysymyksiin :)