<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Moni kirjoitus alkaa lyhyellä viittauksella muinaisiin egyptiläisiin tai antiikin aikoihin, mutta siirtyy sitten nopeasti itse asiaan, usein tuhansia vuosia myöhempään aikakauteen. Tämä on outo ilmiö, jolle olemme työkaverin kanssa joskus naureskelleet. Nyt, kun minulla olisi perusteltu mahdollisuus hyödyntää egyptiläisiä artikkelissani, olen päätynyt pohtimaan asiaa uudemman kerran. Päätökseni on kaikesta huolimatta jättää muinaiset omaan rauhaansa ja keskittyä 1800- ja 1900-lukujen Suomeen.

 

Vaan asiasta toiseen.

866920.jpg

 

Jo muinaiset egyptiläiset elivät onnellisena ilman digitelevisiota, ja nähdäkseni niin aikovat tehdä myös lukemattomat suomalaiset heti huomisesta alkaen. Sekoittaakseni pakkaa hiukkasen ajattelin näin viime tinkaan mainostaa, että täältä irtoaisi halvalla (esim. 5-10 €) käytetty antennitalouden ei-tallentava digiboxi, merkkiä Sony. Se vapautui taannoin kesällä uskollisesta palveluksestaan, kun sain ostaa äidiltäni (jonka taloyhtiö oli yhtäkkiä keksinyt vaihtaa antennin kaapeliin) halvalla lähes upouuden tallentavan yksilön.

 

Kaupittelemani digiboxi on kaltaisekseen varsin kelvollinen kapistus, joskin siitä puuttuu ohjekirja (se myytiin ilman) ja scart-piuha. Lisäksi se temppuilee säännöllisesti Ylen kanavien tekstityksen kanssa, kuten monet muutkin lajitoverinsa. Väritykseltään laatikko on hopeanharmaa, kuten useimmat autotkin nykyään näyttävät olevan, mutta kooltaan silti pienempi. Eikä siinä vielä kaikki! Kaupanpäällisiksi tulee sävysävyyn lootan kanssa disainattu kaukosäädin, joka on tottunut supersuosittuun etunimeen "Kake".

 

Heräsikö kiinnostus? Ota yhteyttä kommenttilootassa tai sähköpostitse (osoite löytyy sivun oikeasta laidasta). Koska värkki ei mahdu helposti-kuoreen, lienee parasta toimittaa se kädestä käteen tai jonkinlaisessa postipaketissa.