Mies-parka ei osannut ennustaa sanojensa seuraamuksia arvellessaan jokunen päivä sitten, että Designmuseon museokaupasta ostamani piirilevysammakko lienee leikattu muotoonsa vesileikkurilla. Siis kyllähän toki teorian tasolla olen jo pitkään tiennyt, että vesileikkurilla voi leikata oikeastaan mitä tahansa vedenkestävää ainetta metallista lasiin ja muovista lihakimpaleisiin sekä käytöstä poistettuihin emolevyihin. Jotenkin ei vain koskaan aikaisemmin ollut tullut mieleen, että siitä kalliista kapineesta voisi olla jotain iloa itsellenikin. Olen rajoittuneesti ajatellut vain metalliteollisuutta ja sen kaipaamia leikkeitä.

Niihän siinä sitten kävi, että intouduin itseopiskelemaan CAD-ohjelman käyttöä piirustustarkoituksiin päästäkseni nauttimaan vesileikkurin tarjoamista mahdollisuuksista.

Kuvassa on viehättävän lehmärintakoruni teräksinen prototyyppi. Kupari voisi olla kaunis materiaalivaihtoehto, josta tehtyä korua uskaltaisi käyttää sateellakin ilman pelkoa ruostetahroista vaatteissa. Tai vaihtoehtoisesti puu. Hankintalistalla ovat tietysti myös koruneulat ja riittävän tehokas liima niiden kiinnittämiseen.