<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

729162.jpg

 

Kai se on tähän meemiin pakko osallistua, vaikka kukaan ei suoraan ole haastanutkaan.

 

Tässäpä siis seitsemän satunnaisesti valittua faktaa meikäläisestä satunnaisessa järjestyksessä. Voi olla, että jotain näistä olen kertonut jo aikaisemminkin, mutta unohtanut koko jutun.

 

1. Varmaankin joskus kymmenen tai yhdentoista ikävuoden tietämissä oivalsin, että mustien hiusten ja taivaansinisten silmien yhdistelmä on kaikkein kaunein, etenkin yhdistettynä kalpeaan ihoon (ks. kuva). Koska äitini on lähes mustatukkainen (nykyään tosin taitaa harmaata olla enemmän kuin mustaa), elättelin tietenkin toiveita siitä, että maantienvärinen pääni tummuisi vähitellen. Silmien värille en sentään uskonut tapahtuvan mitään, joten opettelin tyytymään siniharmaaseen.

 

Yläasteella värjäsin tukkani mustaksi. Tai ainakin yritin tehdä niin. Lopputulos oli harmahtavan-sinertävän-vihertävä, ja äitini oli kauhuissaan (ja ehkä salaa myös huvittunut). Muutaman uusintayrityksen jälkeen oli pakko todeta, että ainoastaan punainen tarttuu tähän tukkaan – myöhemmin kampaajalla toki muutkin värit.

 

2. Lapsena ja teininä istuin yleensä lattialla risti-istunnassa huoneeni kaoottisen sotkun keskellä lukemassa tai piirtämässä, mikäli en ollut jossain Natalian kanssa. Oli minulla pöytäkin, mutta se oli täynnä romua. Lisäksi lattialla oli mukavampi istua kuin pöydän ääressä. Jossain vaiheessa siirryin lattialta sänkyyn, ja edelleenkin luen kirjaa mieluiten vuoteessa. Piirtämis- ja maalaamisharrastus on kadonnut vuosien varrella. Jotenkin ei vain muka ehdi, vaikka nykertäminen olisikin hauskaa. Kuvan vesivärimaalauksen tein tänään ihan vain tätä meemiä varten.

 

3. Olen allerginen kromille. Koska nahka parkitaan kromilla, en saisi käyttää esimerkiksi nahkakenkiä. (Käytän kuitenkin, koska muista materiaaleista tehtyjen jalkineiden löytäminen ei aina ole kovin helppoa. Kymmenen vuotta sitten se oli vielä vaikeampaa.) Kenkien ostoa vaikeuttaa myös se, että kapeasta jalasta ja korkeasta holvista johtuen eivät mitkään avokkaat pysy jalassani. Nauhat tai jokin muu kiinnitysmekanismi on pakko olla.

 

4. Olen laihduttanut aikoinaan melko lyhyessä ajassa tasan 20 kiloa. Sen jälkeen laihdutin vielä muutaman kilon lisää. Nykyään painan noin 15 kiloa vähemmän kuin painavimmillani.

 

5. Lempikirjani on Marion Zimmer Bradleyn Avalonin usvat, jonka olen lukenut varmaan jo lähes kymmenen kertaa. Hyvä kirja kestää monta lukukertaa – ja yleensä vieläpä paranee joka kerralla! (En ymmärrä ihmisiä, jotka eivät "voi" lukea kirjaa kuin kerran. Etenkään en ymmärrä niitä ihmisiä, jotka eivät "voi" lukea kirjaa kuin kerran, mutta silti haluavat mielummin ostaa kirjoja kuin lainata niitä kirjastosta.)

 

6. Olen viime aikoina pohtinut vakavasti, että olisikohan väitöskirjan kirjoittaminen sittenkin "se juttu". Maisteriksi valmistumisen jälkeen pyörittelin asiaa mielessäni noin vuoden verran, turhauduin perusteellisesti ja päätin, että tehkööt muut niitä kirjojaan. Nyt kun artikkeliprojektin tiimoilta on tullut istuttua SKS:n Kansanrunousarkistossa melko tiiviisti (suosittelen lämpimästi kenelle tahansa!), on mieli alkanut muuttua. Kiinnostava aihekin olisi ... (tosin ei hajuakaan mihin oppiaineeseen se sopisi, ehkä kansatieteeseen?).

 

7. En muista, mikä on ensimmäinen museo, jossa olen käynyt. Kaikkien todennäköisyyksien valossa se lienee kuitenkin ollut Suomen kansallismuseo, ja käynti on tapahtunut jonkin koulun järjestämän retken yhteydessä. Vanhempani eivät harrasta museoita.

 

Jos joku ei vielä ole tähän meemiin tarttunut, nyt on hyvä hetki ottaa haaste vastaan!