Kerran jouluna 1997 minulla oli oikea joulukuusi. Jotain outoa tapahtui (olisikohan jäänyt kastelematta), ja puuparka pudotti luultavasti puolet neulasistaan olohuoneen lattialle. Muistan kummastelleeni vielä seuraavinakin vuosina sitä miten yksittäisiin neulasiin törmää aina välillä siivotessa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Uskomatonta kyllä, mutta tänään sain taas imuroida valtavan kasan muinaisia havunneulasia lattialta. Ehkä kaikkein eriskummallisimmaksi asianhaaran tekee se, että olen muuttanut pois edellämainitusta asunnosta jo vuonna 2000.

 

Neulasia on putoillut aikoinaan kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin paikkoihin, ja esimerkiksi vanhoja laatikoita penkoessa niitä tulee vielä vastaan. Alan vähitellen vakuuttua siitä, että se yksi onneton joulukuusi tulee vainoamaan minua neulasillaan lopun elämääni.

 

283947.jpg 

 

Tässä vanha piirustus, jonka löysin havunneulasilla kyllästetystä laatikosta. Päiväys puuttuu (luonnollisesti), mutta tyylistä päätellen olen piirtänyt tämän varmaankin 16-17-vuotiaana. Kuvan takana on hieman faktaa ”Jailarilaxitovanaloto Aregaralorustalkonono”:sta eli Jailasta sekä Giaoa-planeetasta, jolla tämä elelee.

 

Voi, miksi en enää muista mihin tämä kuva liittyi?