BROILERIPIIRAS<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

pohja

250 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 prk maitorahkaa

 

täyte

400 g broilerisuikaleita hunajamarinadissa

2 tomaattia

2 dl kevyt-ranskankermaa

2 dl kevyt-juustoraastetta

kevyt-mozzarellaa

sipulihiutaleita

rouhittua mustapippuria

makeaa chili thaikastiketta

 

pohjan valmistus

nypi voi vehnäjauhon joukkoon ja lisää sekaan maitorahka. painele taikina pyöreän piirakkavuokan pohjaan ja reunoille tasaisesti. valitse mielummin hieman suurempi vuoka, jos valinnanvaraa on. pohjasta tulee melko paksu.

 

täytteen valmistus

pane broilerisuikaleet paistumaan pannulle. pilko tomaatit pieniksi paloiksi. kun broilerisuikaleet ovat valmiita, lisää joukkoon tomaattipalat, ranskankerma, mustapippuri, sipulihiutaleet, loraus thaikastiketta ja puolet juustoraasteesta. ota pannu pois liedeltä. levitä täyte piirakkapohjan päälle. asettele pinnalle jokunen mozzarellaviipale. levittele loput juustoraasteet piirakalle.

 

paistaminen 

paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. anna jäähtyä jonkin aikaa ennen nauttimista (pysyy paremmin koossa).

 

 

Tämän broileripiiraan reseptin kehittelin syyskuun alussa useamman muun reseptin pohjalta. Piiraasta tuli oikein maukasta, joskin tämä on hyvinkin subjektiivinen mielipide. Ruokaseuran puutteessa söin piiraan loppujen lopuksi yksin – en kuitenkaan kerralla, vaan kolmen päivän aikana!

 

Pohjataikinaa tulee ohjeen ainesmäärillä melko runsaasti, joten se riittää ehkä aavistuksen normaalikokoista piirakkavuokaa suurempaankin vuokaan. Pohja maistuu melko rasvaiselle ja epäterveelliselle (riippuu siis henkilöstä katsooko tämän plussaksi vai miinukseksi), ja sen kenties voisi korvata jollain kevyemmälläkin taikinalla. Sipulihiutaleiden sijaan voi käyttää oikeaa sipulia, mutta tällöin ylipursuamisongelmien välttämiseksi voi olla fiksua vähentää broilerisuikaleiden määrää. Piiraan täytteeksi voi ylipäätään käyttää oikeastaan mitä tahansa maun mukaan.

 

Piiraan kanssa sopii mainiosti esimerksiksi raikas ja makeahko salaatti, joka koostuu jääsalaatista, kurkusta, maissista, viinirypäleistä ja omenasta. Njams!