Natan kaksoset täyttävät huomenna kaksi vuotta, ja synttärijuhlia vietettiin tänään. Koska tarjoilu juhlissa tapahtui osittain nyyttäriperiaatteella, päätin leipoa mukaan vietäväksi suolaisen piiraan. Kehittelin aikaisemman piirakkareseptini pohjalta kasvisyöjille soveltuvan version. Ainakin kaksi ihmistä mainitsi piirakan maistuvan hyvältä. Eli jos kyse ei ollut silkasta kohteliaisuudesta, piirakka lienee ihan syötävää. Tässä on sen ohje.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

471793.jpg

Kuva lisätty 25.3.2007. Tämän piirakan täytteenä on parsakaalia,

fetaa ja

tomaattia. Reseptin piirakassa paprika-feta-tomaatti -täyte.

 

 

KASVISPIIRAS

 

pohja

250 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 prk maitorahkaa

 

täyte

puolikas iso paprika (punainen)

puolikas iso paprika (keltainen)

iso tomaatti

2 pientä sipulia

2 dl kevyt-ranskankermaa

2 dl kevyt-juustoraastetta

fetakuutioita (9 % rasvaa)

rouhittua mustapippuria

makeaa chili thaikastiketta

suolaa

 

pohjan valmistus

nypi voi vehnäjauhon joukkoon ja lisää sekaan maitorahka. painele taikina pyöreän piirakkavuokan pohjaan ja reunoille tasaisesti. valitse mielummin hieman suurempi vuoka, jos valinnanvaraa on. pohjasta tulee melko paksu.

 

täytteen valmistus

pilko kasvikset palasiksi. paista sipulikuutioita hetki pannulla jotta ne pehmenisivät. sekoita astiassa yhteen kasvikset, ranskankerma, mustapippurirouhe, loraus thaikastiketta, ripaus suolaa ja puolet juustoraasteesta. levitä täyte piirakkapohjan päälle. levittele loput juustoraasteet piirakalle, ja asettele piiraan päälle (kannattaa työntää hieman syvemmälle) fetakuutioita.

 

paistaminen

paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. anna jäähtyä jonkin aikaa ennen nauttimista (pysyy paremmin koossa).