Tieteen päivät ovat jälleen tuloillaan; avajaiset järjestetään jo ensi keskiviikkona. Päivien historia on kolmenkymmenen vuoden pituinen, ja 1990-luvun puolivälistä saakka tapahtuma on järjestetty joka toinen vuosi.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Koska edellisestä kerrasta jäi sangen positiivisia muistoja, ajattelin hieman mainostaa torstaista Tieteiden yötä (yön määritelmä on tässä yhteydessä hieman harhaanjohtava, sillä se viittaa ajankohtaan 17-23).

 

Tieteiden yönä monet Kruununhaan ympäristöön levittäytyvät museot ja muut kulttuurikeitaat tarjoavat normaalien aukioloaikojen jälkeen ilmaisen sisäänpääsyn kaikille tieteestä ja historiasta kiinnostuneille. Tarjolla on monenlaista tavallisesta poikkeavaa ohjelmaa, muun muassa tietoiskuja, esitelmiä, musiikkia, paneelikeskusteluita sekä erilaisia kilpailuja. Ainakin Karttapiirustuskilpailu (lapsille) ja Tunnista esine -kilpailu on mainittu Tieteiden yön osallistujien ohjelmissa. Jälkimmäinen olisikin monelle museolle hyödyllinen (ja helppo toteuttaa!), jos tunnistettavaksi voisi valita sellaisia esineitä, joiden käyttötarkoitus ei museolla itselläkään ole tiedossa. Ja tällaisiahan esineitä museoilla riittää!

 

Itse aion mennä ainakin Helsingin kaupunginmuseolle kuuntelemaan tutkija Maarit Henttosta, joka puhuu aiheesta Helsingin sairaala-arkkitehtuuria. Monenlaista muutakin kiinnostavaa näyttää yön ohjelmassa olevan.