En ole varmaankaan aikaisemmin kirjoittanut Green Day:sta. Sen olen kai kuitenkin maininnut, että kuuntelen musiikkia huomattavasti vähemmän kuin ihmiset keskimäärin. Useimmiten viihdyn paremmin hiljaisuudessa kuin musiikin pauheessa. Radio vähän väliä toistuvine kappaleineen tekee minut hulluksi muutamassa päivässä.

Green Day kuuluu suuriin poikkeuksiin. Sen jälkeen, kun vuonna 1995 avasin saksalaisen Viva-kanavan ja kuulin Longview:n, on Green Day ollut lempibändini. Pian sen jälkeen – uskomattomat 14 vuotta sitten – pakotin kaksi rakasta ystävääni mukaani Helsingin Jäähalliin kuuntelemaan aivan liian lyhyttä konserttia.

Viime viikon perjantaina tuli myyntiin Green Day:n uusi albumi 21st Century Breakdown, jota olen sittemmin kuunnellut lähes tauotta. Erityisesti seuraavat kappaleet miellyttävät korvaani: East Jesus Nowhere, Peacemaker, Viva la Gloria (Little Girl) ja 21 Guns.

Vuoden 1995 jälkeen Green Day ei ole Suomessa käynyt, eikä Suomi myöskään tule kuulumaan yhtyeen ensisyksyiseen kiertueeseen Euroopassa. Onneksi on Ruotsi! Ostin äsken kaksi lippua Globenissa 11.10. järjestettävään konserttiin. Mies on pitkin hampain lupautunut lähtemään seurakseni, mikäli kukaan muu ei innostu asiasta. Korvaan hänet mielelläni vähemmän vastahakoisella seuralla.

Eli: Jos pidät Green Day:n musiikista, lähde kanssani Tukholmaan lokakuussa.