<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eilen viihdytin itseäni hyvän tovin ennen nukkumaanmenoa tuijottamalla Finnish Lightning Centerin ukkostutkaa. Koetin nimittäin ajatuksen voimalla siirtää pääkaupunkiseudulla myllertävää rajuilmaa muutaman kymmentä kilometriä pohjoisemmaksi. En onnistunut.

 

Tänään Hyvinkäällä on vallinnut eilistäkin trooppisempi ilmasto – hapankorput ja näkkileivät eivät kuitenkaan vielä ole pehmenneet – mutta ukkoset taitavat sittenkin jäädä haaveeksi. Sääennustusten valossa huomenna voisi käydä parempi tuuri.

 

Kesässä on parasta se, ettei tarvitse palella. Toiseksi parasta on päästä ihailemaan kunnon salamointia ja jyrinää. Kesäloma onkin vasta kolmannella sijalla.

 

** 

 

Kävin muuten tänään töiden jälkeen hetken mielijohteesta vaatekauppoja kiertämässä. Kotiin palasin kuitenkin tyhjin käsin ja jokseenkin hämmentyneenä. Katukuvassa viliseviin pillifarkkuihin olen tavallaan jo tottunut, ja odottelen kärsivällisesti parempia aikoja ennen uusien housujen ostoa. Vaan se tuli yllätyksenä, että paitojenkin ostamista pitää näemmä lykätä hamaan tulevaisuuteen! 

 

Asiahan on nyt niin, että järkevä nainen olisi hankkiutunut viimeistään muutama kuukausi sitten raskaaksi kuultuaan minkälaista kesän paitamuoti tulee olemaan. Vaan onneksi myös ei-niin-fiksuja on ajateltu: jos ei sattuisikaan olemaan ajan hermolla (siis raskaana), muodinmukainen vaatetus pitää kyllä huolen siitä, että vastaantulijat erehtyvät luulemaan niin.

 

Joskus tunnen itseni niin hirvittävän vanhaksi. Etenkin vaatekaupoissa. Miten ihmeessä löydän vaatteita kymmenen vuoden kuluttua?!