Johtuneeko alkuviikon inspiroivasta koulutuksesta vai mistä, mutta päässäni risteilee paraikaa tavanomaista enemmän kaikenlaisia outoja ajatuksia. Yksi niistä on aloittaa meemi merkityksellisistä esineistä ja sen siivellä pyrkiä selvittämään millaisia esineitä ihmiset pitävät tärkeinä ja miksi.

Aion esitellä tässä yhden itselleni tärkeän esineen ja kertoa miksi se on erityinen. Toivon, että mahdollisimman moni ottaa haasteen vastaan ja vieläpä levittää sitä eteenpäin omassa blogissaan.

Tarkoituksenani on samalla testata hiukan museotätimäisessä hengessä sitä, minkälainen "virtuaalinäyttely" bloggaajien tärkeistä esineistä muodostuu. Toivonkin, että meemiin osallistuneet ilmoittautuvat minulle, jotta voin lisätä tämän lastun loppuun linkit kaikkiin osallistuneisiin blogeihin.

Jos esineitä kertyy riittävästi, aion kirjoittaa niistä tulevaisuudessa jonkinlaisen yhteenvedon.

Kysymyksenasettelu:

Esittele yksi esine, jolla on sinulle tavanomaista syvällisempää merkitystä. Kerro, miten mainittu esine on päätynyt haltuusi ja miksi se on sinulle tärkeä. Jos mahdollista, liitä esittelyn oheen valokuva (tai piirros) esineestäsi. Ilmoita osallistumisestasi Kaikenlaista mielen museoista -blogissa.

Oma merkityksellinen esineeni on vanha nalle, jonka olen perinyt isosiskoltani Heiniltä. Sisareni syntyi vuonna 1978 ja sai teddykarhun lahjaksi. Kun hän kuoli kuukauden ikäisenä, jäi nalle ilman omistajaa. Itse synnyin noin puolitoista vuotta myöhemmin, ja nallekarhu siirtyi haltuuni. Se on aina ollut minulle Heinin nalle, ei niinkään omani. En voi katsoa sitä ilman, että ajattelisin siskoa, jota minulla ei koskaan ollut. Muut lapsuuteni pehmolelut olen autuaasti unohtanut, ja ne ovat jo kauan sitten hävinneet kuka minnekin.

Nallella on muistaakseni joskus lapsuuden leikeissä ollut nimikin (ellei jopa useampi), mutta se ei ole jäänyt mieleeni. Tyttönalle se on kuitenkin, siitä olen varma.

Nykyään nallekarhu asustaa makuuhuoneessa; se istuu tyynypinon päällä huoneen nurkassa. Silloin harvoin, kun meillä käy vieraita, petaan sängyn, heittelen koristetyynyt päiväpeitteelle ja asettelen kolme teddykarhya sängyn päätyyn istumaan seinää vasten. Heinin nalle istuu aina keskellä.

***

Merkityksellisiä esineitä:

Kirjaston antitäti hyssyttää (Reetta): Silver Moon -kirjakaupasta ostettu muki

Kiirunan kirjat (Kiiruna): Lapsuuden nalle

Experience the Earth (Korpun): Vanhat silmälasit, joita ei enää tarvita

Illuusioita (Kirsi-Maria): Laatikollinen kirjeitä ja kortteja

Kaamosvaloa (Maaretta): Isoäidin kihlasormus

Obeesian sydän (Obeesia): Lapsuuden tuolisänky

Kirjailijan häiriöklinikka (Kirsti): Gabriel Maxin Kristusta esittävän teoksen painokuva

Lähtölaskennan jälkeen - Count up (mm): Thaimaassa punapuusta tehty adventtikynttelikkö