<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Innostuin eilen väsäämään pannukakkua ensimmäistä kertaa elämässäni. Inspiraation lähteenä oli netissä tehty havainto siitä, että tämänkin herkun voi valmistaa näppärästi ilman kananmunaa.

 

Noudatin Myllyn Parhaan reseptiä, joka pitää sisällään:

 

8 dl maitoa

1 tlk maitorahkaa

4 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

 

Sekoitin ainekset yhteen. Taikinasta tuli kiehtovalla tavalla vitivalkoista. Kaadoin sen voidellulle pellille ja lykkäsin uuniin. Alkuperäisen ohjeen mukaan sitä olisi pitänyt paistaa n. puoli tuntia 200 asteessa, mutta paistoin kenties n. 35-40 minuuttia (loppuajan 150 asteessa).

 

1493312.jpg

 Riittävästi kermavaahtoa?

 

Valkoinen taikina muuttui normaalin väriseksi pannukakuksi. Kermavaahdon ja mansikkahillon kera se oli melkoista herkkua, mutta perinteinen kananmunapannukakku on kyllä vielä aavistuksen parempaa. Voin kuitenkin hyvillä mielin suositella tätä reseptiä kananmuna-allergisille tai kananmunaa muista syistä kartteleville. Lopputulos ei maistu maitorahkalle, vaan pannukakulle.

 

PS. Muistakaa osallistua Merkityksellinen esine -meemiin!