1022602.jpg

Viimeviikkoisen Valokuvatorstain haastesana on portaat.

 

Poistuin eilen Messukeskuksesta monestakin syystä sangen tyytyväisenä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kirjamessut piristävät pimeää syksyä huomattavasti ruskan värejä ja kynttilöitä tehokkaammin. Shoppailuun liittyy yleensä napiseva omatunto, joka muistuttaa järkevästä tavasta käyttää rahaa. Kirjojen ostelulla voi näppärästi välttää tunnontuskat, mutta päästä silti nauttimaan tuhlaamisen ilosta, sillä lukeminen kannattaa aina! Hulluahan olisi jättää väliin jokasyksyinen tilaisuus sivistää itseään.

 

Messuilla paljastettiin Tähtivaeltajan novellikilpailun viiden kärki, ja ensimmäisen palkinnon nappasi Natalia. Maitosoturit on koskettava kertomus kahden hyljeksityn ja kaltoin kohdellun rakkaudesta. Novelli muistuttaa siitä, että onni ja toisen ihmisen läheisyys eivät kuulu ainoastaan kauniille ja hyväosaisille.

 

1022605.jpg

Tähtivaeltajan novellikilpailun voittaja palkintojenjakotilaisuudessa.

 

Palkittujen joukossa oli muitakin bloggaajia.

 

Sen jälkeen, kun Natalia perheineen ja sukulaisineen oli lähtenyt illanviettoon, säntäsin tutkimaan messujen kirjavalikoimaa. Kävin myös kuuntelemassa Kirsti Ellilää, joka kertoi Eino Leino -lavalla uudesta kirjastaan Miehen tuoksu. Kyseessä on museomaailmaan sijoittuva rakkausromaani, ennenkuulumatonta! Ja se olisi mennyt minulta aivan ohi ilman Reetan vinkkausta.

 

Ellilän haastattelu vakuutti minut siitä, että Miehen tuoksu kannattaa mielummin ostaa messuilta kuin jonottaa kirjastosta lainakappaletta. Niinhän se kannattikin, ja tänään luin kirjan loppuun. Arvostelu on tiedossa lähitulevaisuudessa. Muut messuostokseni olivat Sabine Melchior-Bonnetin Kuvastin: Peilin historiaa ja Dolly Mun The Tao of Cow: What Cows Teach Us.

 

Antikvaaristen kirjakauppojen keskeltä löytyi lopulta ainoa Kirjamessuilla havaitsemani korumyyjä, joka osoittautui Illuusioita-blogin Kirsi-Mariaksi. Korukauppa kävi niin kuumana, ettemme kovin montaa sanaa ehtineet vaihtaa, mutta oli hauskaa tavata jälleen yksi blogituttu! :)