Toiset aloittavat tupakkalakon, toiset taas päättävät pitää taukoa karamellien mutustelussa. Jälkimmäistä olen kerran vuosia sitten itsekin onnistuneesti kokeillut hieman yli kuukauden ajan. Enpä olisi koskaan kuvitellut moiseen itsehillinnän taidonnäytteeseen kykeneväni. Tupakkaa olen maistanut kerran 11-vuotiaana, joten sen suhteen ei lakkoilu ole koskaan tuntunut tarpeelliselta ;)

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tämän viikon alusta olen ollut puolittaisessa nettilakossa: en aio avata Messengeriä enkä mennä mudiin. Muuten kylläkin käytän tietokonetta ja nettiä tavanomaiseen tapaan. Syystä tai toisesta (blogittamisella lienee osuutta asiaan), en kärsi vielä kovinkaan pahoista vieroitusoireista.

 

En osaa ihan täsmällisesti perustella, miksi olen ylipäätään moisen lakon aloittanut. Joskus vain käy niin, että koneen ääressä istuminen ja yömyöhään asti venyvä tuttujen kanssa chattiminen saa sen verran äärimmäisiä piirteitä, että alkaa huolestuttaa onko muuta elämää enää olemassakaan. On epämiellyttävää huomata itsessään piirteitä, jotka puhuvat selvää kieltään ja kertovat addiktiosta.

 

Tiedä sitten onko tällaisesta lakosta loppujen lopuksi mitään iloa, sillä en ole ajatellut jatkaa sitä kuin viikon verran. Se on kuitenkin hyvä tapa muistuttaa itselleen, että maailmassa on muitakin keskeisiä asioita kuin joku nettipeli ja virtuaaliystävät. Eilenkin puhuin erään "oikean" ystävättäreni kanssa puhelimessa reilusti yli kaksi tuntia :)

 

Totaaliseen nettilakkoon en voisi kuvitella enää ryhtyväni. Tällaisestakin löytyy nimittäin kokemusta vuosien takaa. Pitkään tiiviissä käytössä olleesta internetyhteydestä luopumista seurasi 1990- ja 2000-luvun vaihteessa parin vuoden ajanjakso, jolloin käytin nettiä vain yliopistolla. Se oli hyvin outoa ja toisaalta hyvin vapauttavaa. Sen jälkeen maailma on kuitenkin muuttunut yhä enemmän ja enemmän siihen suuntaan, että asioiden hoitaminen on järkevää tai mahdollista ainoastaan netissä. En esimerkiksi osaa kuvitella, miten elämäni järjestäisin, jos käytettävissäni ei olisi esimerkiksi Reittiopasta. Nykyään täytyy siis tarpeen vaatiessa kehitellä tällaisia pienimuotoisia ja tarkasti rajattuja lakkoiluprojekteja. Katsotaan milloin tulee tauko blogittamiseen ;)