Pitkästä aikaa lisään tänne kananmunattoman reseptin. Ohje ei kylläkään ole omani, vaan olen saanut sen ystävältä, joka on ilmeisesti löytänyt sen Ellien ruokaohjeista. Leipomus on kätevästi kananmunaton ja sopivilla kaurakekseillä varustettuna myös gluteeniton.

1244479633_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ananasaurinkoinen

Pohja:

150 g kaurakeksejä
1 dl kookoshiutaleita
75 gr margariinia / voita

Täyte:

5 dl ranskankermaa
2 prk ananasmurskaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Valuta ananasmurskaa siivilässä vähintään tunti.

Valmista piirakkapohja. Murenna keksit ja sekoita niiden joukkoon kookos sekä sulatettu voi. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jäähdytä jääkaapissa.

Sekoita ranskankerma, ananas ja sokerit keskenään. Levitä täyte pohjan päälle.

Paista 170 asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä tovi huoneenlämmössä, ja pane se sitten jääkaappiin. Tarjoa kylmänä.