<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1723303.jpg

Loma alkoi juuri kuten pitikin. Menin eilen töiden jälkeen pienille päiväunille ja heräsin vasta aamulla sateen ropistessa ikkunaan. Nyt pohdin, pitäisikö lähteä Helsinkiin kiertelemään antikvariaatteja.

 

Himoitsen 1930-luvun lehtiä palavasti (aiheesta lisää seuraavassa lastussa), mutta en tiedä kuinka helppo niitä on löytää. Eilen tulin kauhealla kiireellä Helsingistä Hyvinkäälle ehtiäkseni asemalla olevaan vanhan tavaran liikkeeseen. Olin paikalla 15 minuuttia ennen tavanomaista sulkemisaikaa vain huomatakseni ovessa lapun, jossa kerrottiin liikkeen olevan 11.-13.7. suljettuna messujen vuoksi. Pöh.

 

Lomasuunnitelmiin kuuluu perusteellisen nukkumisen lisäksi runsaasti kirjastossa istumista, sillä olen luvannut kirjoittaa yhteen ensi vuonna ilmestyvään vuosikirjaan artikkelin. Hammasharjat ja -tahnat ovat toistaiseksi hyllyllä, nyt mielessäni on aivan uusi aihe.

 

Ystäviäkin olisi hauska nähdä, vaikkapa museoiden merkeissä, sillä auringonpaisteesta taitaa olla turha unelmoida.

 

Mies on yrityksensä kanssa kiireinen, mutta eilen hän sentään lupasi yrittää olla sunnuntait vapaalla. Viimeisenä lomaviikonloppuna matkustamme Turkuun, jossa olen tainnut käydä vain kahdesti aikaisemmin. Hotellihuone on jo varattuna. Tarkoituksena on tutustua mm. Lasarettimuseoon, Apteekkimuseoon ja Qwenselin taloon, Aboa Vetukseen ja Kuralan Kylämäkeen. Lisäksi on ihan pakko käydä katselemassa paikkoja Taikkarin mäellä. Ja jos matkalla ehtii, voisi piipahtaa myös Suomen maatalousmuseo Sarassa. Vähän huolestuttaa, miten kaksi päivää riittää näiden kaikkien suunnitelmien toteuttamiseen. Turun linnassakaan en ole koskaan käynyt.*

 

 

* Köh, listan nähtävistä paikoista olen laatinut ihan oma-aloitteisesti. Miehelläkin saattaa olla toiveita, jotka pitäisi ottaa huomioon...