Tammikuussa hehkutin, että erään arkisen ilmiön historiaa käsittelevä artikkelini - ensimmäinen artikkelini! - tullaan julkaisemaan eräässä tieteellisessä aikakauslehdessä lähitulevaisuudessa. Näin tapahtuikin viime kuun puolivälissä.

 

Tänään sain puhelun toisesta – huomattavasti populaarimmasta – lehdestä. Lehden toimittaja oli törmännyt tekstiini ja tiedusteli haluaisinko toimia asiantuntijana ja kirjoittaa lyhyen jutun edellämainittua ilmiötä sivuavasta kysymyksestä. Koska "ei":n sanomiskykyni on pahasti alikehittynyt, suostuin kiireisestä aikataulusta ja puutteellisista tiedoistani huolimatta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Huomautin varovasti toimittajalle, etten tiedä kyseisen aiheen tästä puolesta paljon mitään, ja että kirjallisuuttakin on huonosti saatavilla (ainakin tähän hätään). "Ei syytä huoleen", toimittaja lohdutti minua, "googlettamalla näyttää löytyvän runsaasti tietoa aiheesta".

 

Loistavaa.

 

Tämä ei nyt mene varsinaisesti yliopistossa saamieni oppien mukaisesti, mutta onhan se hauskaa leikkiä asiantuntijaa. Onneksi näin lyhyeen juttuun ei tarvitse listata käytettyjä lähteitä.