Kuten joku ehkä muistaa liki vuoden takaa, lupasin itselleni 30-vuotissyntymäpäivälahjaksi exlibriksen. Syntymäpäivästä on kohta kuukausi, ja minulla on viimein oma exlibris, mistä olen suuresti iloinen! Sen on piirtänyt ystäväni Amina, Rakkaat siskot -sarjakuvan luoja. Kyseiseen sarjakuvaan exlibriskin perustuu.

Tässä se on (joskin ilman nimeäni)! Eikö sovikin lukutoukalle nörtille mainiosti? :)

Amina kertoo kuva-aiheen valinnasta seuraavaa:

”Aihevalinta oli selvä alusta alkaen, halusin kuvaan tytön, teetä, kirjan ja tietokoneen. Hahmon suhteen toinen vaihtoehto olisi ollut enemmän näköisesi tyttö. Kuvan tyylikin muotoutui varsin vaivattomasti vanhojen Rakkaat siskot -pienlehtien ja vanhojen ex libristen mukaiseksi. Itsekin olen varsin tyytyväinen työhön, varsinkin siihen miten erilaiset perinteet (ex libris- ja sarjakuvaperinne) yhdistyvät 2000-lukuun ja nörttikulttuuriin.”

Exlibriksessä kuvatun nörttitytön sielunelämään voi paneutua Rakkaat siskot -sarjakuvan blogissa esimerkiksi näiden kahden stripin avulla. Tässä lisäksi yksi maistiainen Aminan luvalla blogiini kopioituna.

Seuraava askel on exlibriksen painattaminen. Olen ajatellut selvitellä ja vertailla hintoja huolella sen sijaan että toimisin ripeästi ja ajattelemattomasti päästäkseni liimauspuuhiin mahdollisimman nopeasti. Kirjojeni typötyhjät sisäkannet tosin kiljuvat pitämään kiirettä.