1246829533_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

 

 

Saimme muovipussillisen raparperia Miehen mummolta kuten viime vuonnakin näihin aikoihin. Tällä kertaa päätin kokeilla loihtia kananmunattoman muffinssitaikinan, ja siitä tulikin ihan kohtalainen. Raparperia tosin kului heikonlaisesti: ei edes yhtä kokonaista vartta.

 

Tällä reseptillä syntyi 12 munatonta raparperimansikkamuffinssia:

1,5 dl raparperin paloja
1,5 dl mansikan paloja
tilkka vettä ja hitunen sokeria
100 gr voita
n. 2 dl partaäijää
tilkka maitoa
lähes 2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
reilut 3 dl vehnäjauhoa

Ensin pilkoin raparperit noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi ja mansikat pienehköiksi paloiksi. Keitin raparpereja hetken kattilassa pienessä vesitilkassa. Mukaan nakkasin sokeria. Kun siivut olivat pehmenneet aavistuksen, kaadoin nesteen pois.

Sulatin voin. Sekoitin keskenään partaäijäjugurtin ja hiukan (alle puoli desiä) maitoa. Tämän jälkeen sekoitin voisulan ja jugurtin keskenään.

Toiseen kulhoon kasasin sokerit, jauhot ja soodan ja hämmensin ne sekaisin. Yhdistin kuivat ja nestemäiset aineet keskenään. Lopuksi sekoitin joukkoon noin puolet raparpereista ja mansikoista.

Annostelin taikinan muffinssipellin reikiin. Loput mansikat ja raparperit asettelin taikinan päälle.

Paistoin 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Muffinsseista tuli aika pehmeitä, mutta hetken jäähdyttyään ne jämäköityivät. Toisaalta leivokset lätsähtivät hieman uunista ottamisen jälkeen. Mistä lie johtuukaan. Sokeria, raparperia ja mansikoita voisi taikinassa olla ehkä hiukan enemmänkin, vaikka Miehen mielestä muffinssit olivat hyviä juuri tällaisina.

1246829546_img-d41d8cd98f00b204e9800998e