"Satama on ihastuttava tyyssija elämän taisteluihin uupuneelle hengelle. Taivaan avaruus, liikkuvien pilvien rakennelmat, meren vaihtuvat väriasteikot, merkkivalojen tuike ovat ihmeen sopiva kuvastin, joka virkistää silmiä väsyttämättä niitä koskaan. Linjakkaat, takilaltaan monimutkaiset alukset, joita mainingit viihdyttävästi keinuttavat, ovat omiaan pitämään mielessä yllä rytmin ja kauneuden tajua. Ja se, jolla ei enää ole uteliaisuutta eikä kunnianhimoa, hän voi huvitella salaperäisellä ja ylimyksellisellä tavalla: tarkkailla näkötornissa maaten tai aallonmurtajaan nojaten, kuinka liikkuvat ne, jotka lähtevät ja palaavat: ne, joilla on vielä voimaa tahtomiseen ja halua matkustaa ja rikastua."<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

(Charles Baudelaire: Pariisin ikävä 1869, suom. Väinö Kirstinä ja Eila Kostamo, Karisto 2000)

 

Aah, kerrankin Valokuvatorstai on sellaisena päivänä, että ehtii rauhassa selata vanhoja kuvia läpi! Haittapuolena liiallisesta ajasta on toki se, että aiheeseen sopivia valokuvia löytyy aivan liikaa ja valitseminen vaikeutuu. Tässä on kuitenkin ykköspoimintani haastetta varten.

 

592426.jpg

 

Assemblyt eli Assyt Hartwall-areenalla kesällä 2003, ja Neiti Nörtti kameroineen tietysti paikalla kuten asiaan kuuluu. Aikavälillä 1997 – 2004 viihdyin hyvin tiiviisti Assyillä joka vuosi. Tietokonetta minulla ei kuitenkaan ollut joka kerta mukana, vaan tyydyin tarkkailemaan paitsi tilaisuudessä järjestettäviä kilpailuja myös itse nörttikansaa. Tietysti paikka on myös oivallinen nettituttujen tapaamiseen.

 

Kahtena viime vuonna en ole Assyille päässyt, mikä harmittaa aivan uskomattoman paljon. Sisäänpääsylippu on kuitenkin kammottavan kallis ja lisäksi tapahtuma syö kaiken ajan neljältä päivältä. Silti himottaisi jatkaa vanhoja perinteitä ja mennä Assemblyille taas tänä vuonna. Ehkäpä Mies innostuu ajatuksesta...?

 

Tässä vielä hieman perinteisempi satamakuva arkistojen kätköistä. Sorsien satama vuonna 2002 Helsingin Kannelmäen halki virtaavan Mätäjoen varressa.

 

592427.jpg