Eilisessä Metro-lehdessä oli sivun kokoinen mainos, joka neliönmuotoisine värinäytteineen vei ensin ajatukset maalikauppaan. Reklaami ei kuitenkaan pyrkinyt myymään maalitölkkejä seiniensä värimaailmaan tympääntyneille, vaan sen taustalla oli Nykytaiteen museo Kiasma.

Värinäytteiden yhteydessä oli kysymys ’Minkä värinen on herätyskellon ääni?’. ”Tietysti siniharmaa!”, ajattelin (joskin annettujen vaihtoehtojen joukosta osuvin oli turkoosi). Työkaverini olivat kuitenkin aivan toista mieltä. Neonkeltainen ja paskanruskea saivat kannatusta (vaikka näidenkään oikeita sävyjä ei löytynyt vaihtoehtojen joukosta).

Lisää kysymyksiä ja värisävyjä on Kiasman nettisivujen osiossa Miltä elämä näyttää?, esimerkiksi ’Minkä värinen on kaukorakkaus?’  Kysymykset herättelevät pohtimaan tunteiden värejä ja vertailemaan niitä muiden sivustolla vierailleiden vastauksiin. Jännittävää ja hauskaa! Suosittelen seuraleikiksi, vaikka kysymyksiä ei valitettavasti olekaan kovin monta.

Tämän kirjoituksen kuvituksena käytetyt väritilkut eivät liity Kiasmaan. Ne ovat osa väripalettia, jonka sain haltuuni käytyäni useita vuosia sitten värianalyysissä ystävättäreni ystävättären luona.