Olen pitkään ja perusteellisesti harkinnut blogin nimen muuttamista. Vaikka "Kaikenlaista" onkin hyvin sopiva nimi oman ajattelutapani kannalta, on se blogin nimenä tylsä ja mitäänsanomaton. "Kaikenlaista", "sekalaista", "sälää"... Tämän tyyppisiä nimiä viljelen ympärilleni alituisesti (esimerkiksi tietokoneellani on lukuisia näin nimettyjä kansioita). Kun asiaa pohtii hieman pidempään, herää epäilys, että kertovatko nämä nimet päättämättömyydestä ja epävarmuudesta sekä itsearvostuksen puutteesta. Pelottavaa.

 

Mielestäni tämä blogi on parempi kuin sen nykyinen nimi antaa ymmärtää. Lisäksi olen pannut merkille, että toinen blogini (mikä paljastus!) houkuttaa tietynlaisissa tilanteissa enemmän uusia kävijöitä. Olen vakuuttunut siitä, että ilmiö aiheutuu nimenomaan hyvän ja huonon nimen välisestä erosta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Helpointa ja hauskinta olisi tietysti ideoida täysin uusi nimi, mutta asia ei kuitenkaan ole aivan näin yksinkertainen. Blogilla on ikää jo huimat (!) neljä kuukautta ja pikkaisen päälle, ja kuvittelisin – tai ainakin toivoisin – että nimi kuulostaa muidenkin kuin 16 tilaajan korvissa hieman tutulta. Ainakin pari kertaa joku on googlettanut tänne hakusanalla "kaikenlaista" (mahdollista toki on, että pyrkimys on ollut päästä aivan toiseen blogiin: kaimakin on nimittäin olemassa ja löytyy täältä).

 

Joka tapauksessa olen siis tullut siihen tulokseen, että nimen pitäisi vastaisuudessakin alkaa sanalla "Kaikenlaista". Ensimmäinen päähän pälkähtänyt idea oli tietysti "Kaikenlaista sekalaista sälää", mutta ehkäpä en nyt kuitenkaan jatka enää tällä linjalla.

 

Tänään asiaa jälleen kerran pohdittuani päädyin nimeen "Kaikenlaista mielen arkistoista", johon olen periaatteessa tyytyväinen. Se on riittävän ympäripyöreä kuvatakseen niitä kaikkia sekalaisia aiheita, joista kirjoitan, ja lisäksi arkistoista tulee – ainakin minulle – sangen positiivisia mielleyhtymiä. Blogin henkeen sopisi paremmin "Kaikenlaista mielen museoista", mutta se kuulostaa kenties turhan oudolta. "Kaikenlaista mielen museovarastoista" .. hmm .. vielä oudompaa.

 

En halua muuttaa nimeä aivan yllättäen ja varoittamatta, siksi siis tämä lastu. Varautukaa siis. Ja kertokaa ihmeessä mielipiteitänne tulevasta nimestä. Myös ehdotuksia otetaan vastaan. Vielä ehtii vaikuttaa! ;)